Meer vastigheid

Barbara is van Braziliaanse afkomst en werkte jaren als taaldocent op zzp-basis. Het ging haar gemakkelijk af, ze vond het leuk, maar toch wilde ze wat anders: “Het was niet stabiel genoeg voor mij. Ik had hele wisselende inkomsten en een wisselende agenda. Ik zocht meer vastigheid. Maar waar begin je zonder diploma’s? Ik had ook nog nooit gesolliciteerd in Nederland.” 

Sollicitatiebrief

Via via kwam Barbara in contact met Werkkracht, een van de partners in het RMT. Zonder verwachtingen deed ze een intake, waarna ze ook een uitgebreide persoonlijkheidstest deed. Barbara: “Daar kwamen hele concrete dingen uit; waar je goed in bent en wat je uitdagend vindt. Daarna ging het traject echt van start onder begeleiding van een vaste coach. Elke twee weken hadden we een gesprek en kreeg ik een opdracht mee. Zo leerde ik een goed cv maken en een sollicitatiebrief schrijven.” 

“Ik heb geen diploma, maar wel genoeg ervaring”

Meer zelfvertrouwen

Had Barbara al snel in beeld welke baan bij haar zou passen? “Niet heel specifiek, behalve dat het een stabiele kantoorbaan moest zijn. Dat je klaar bent met je werk als je naar huis gaat. Wat me nog meer hielp waren de praktische zaken, zoals de tips voor mijn cv. Het traject heeft me vooral geholpen om zelfvertrouwen op te bouwen om te kunnen solliciteren, om in te zien: ik heb geen diploma, maar wel genoeg ervaring.” 

Topcoach

Het traject resulteerde in een baan bij een handelsonderneming, waar Barbara sinds mei werkt als logistiek coördinator. Haar werkgever exporteert onder meer naar Zuid-Europa, waarbij Barbara het contact heeft met de Spaanse en Portugese markt. Vol lof is ze over Esther, haar coach van Werkkracht. “Echt een topcoach. Ik ben superblij met de begeleiding. Het traject zat heel goed in elkaar. Esther paste zich echt aan mijn situatie aan en nam mij serieus. Daardoor bleef ik gemotiveerd.”