De wereld voor je open

“Via het UWV kreeg ik vorig jaar de mogelijkheid om een opleiding te doen”, vertelt Renske. “Dat was heel fijn, maar ook erg zoeken. Ineens ligt de wereld voor je open. Er zijn zoveel mogelijkheden. Op basis van de kansrijke beroepen en mijn interesse koos ik voor een opleiding op het gebied van ICT.”

Regelgeving

Renske keek er naar uit om met de opleiding te beginnen. Na jaren waarin ze zoekende was, zag ze met de opleiding weer nieuw perspectief ontstaan. Toch leek de Nederlandse regelgeving twee keer in de weg te staan. “Bij de tweede keer was het zelfs een paar weken voordat de opleiding begon”, zegt Renske. “Toen zat ik wel even in zak en as. Gelukkig gaf mijn arbeidsdeskundige niet op. Zij zocht contact met haar collega Femke, die ook in het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) zit.” 

“Ik ga het voor je regelen”

Korte lijnen

Nadat Femke de casus van Renske inbracht bij het RMT, ging het snel. Renske: “Op maandag deed Femke het voorstel richting het RMT. Op donderdag werd erover vergaderd en op vrijdag werd ik gebeld dat het akkoord was! Zo fijn dat die lijntjes zo kort zijn dat het binnen een week geregeld kan zijn. En wat ook fijn was, was dat Femke zei: ‘ik ga het voor je regelen’. Het hele aanmeldproces nam ze uit handen.” 

Een plek vinden

Na de zomer is Renske begonnen met haar opleiding, die begin 2023 klaar moet zijn. “Het is intensief”, geeft ze toe. “Het is twee hele dagen in de week. Dat is best even wennen. Maar ik vind het heel interessant. Ik ga alles op alles zetten om te slagen.” En daarna op zoek naar een baan die aansluit? “Dat is wel het doel inderdaad. Wat er na januari gebeurt, vind ik nog wel spannend. Vind ik ergens een plek? Voor mij is het belangrijkste dat het iets boeiends is, waarbij ik mezelf kan ontwikkelen.”