Welke kant op

Diana werkte tientallen jaren in de detailhandel. Door ziekte belandde ze in de ziektewet. Toen ze aan de betere hand was, vroeg ze zich af welke kant ze op moest. Diana: “Ik merkte dat het lastig was voor mij om te solliciteren. Ik wist niet goed waar m’n grenzen lagen en wat wel en niet bij mij paste. Daar wilde ik hulp bij. Ik was al lang lid van vakbond FNV en zag via hen iets voorbijkomen over een loopbaancoach.” 

Niet de enige

Na een e-mail werd Diana gebeld door Marijke, loopbaancoach van het FNV en RMT-lid. “Ze vertelde me dat ze al haar sessies wandelend deed”, vertelt Diana. “Dat klonk heel goed. Er werden geen verwachtingen geschept en die had ik zelf ook niet. Ik wilde er juist open ingaan. Marijke gaf me vooral het gevoel: je staat hier niet alleen in. Dat gevoel had ik eerst wel, want ik dacht dat ik de enige was die niet wist hoe je moest solliciteren of een brief moest schrijven.” 

Conclusies trekken

Tijdens de wandelingen kwamen er gevoelens los bij Diana en werd ze aan het denken gezet. “Bijvoorbeeld over wat je hebt meegemaakt en wat je wel en niet prettig vindt. Ook hebben de gesprekken me geholpen in het uitvinden van m’n sterke en minder sterke punten. En dan kun je op een gegeven moment conclusies trekken over wat goed bij je past.”

“Ik heb de maatschappij nog veel te bieden.”

Twee banen

Via de contacten van Marijke in het RMT, werd Diana gekoppeld aan een jobhunter. Dat leverde een fijn, open gesprek op. Daarna ging het snel. “Ik was nog niet thuis of ik werd al gebeld”, zegt Diana. Via een uitzendbureau waren er twee banen die mogelijk iets voor mij zouden zijn. De volgende dag hebben we de opties besproken en twee weken later was ik aangenomen bij een bouwbedrijf. Daar doe ik administratief werk en heb ik veel telefonisch contact.” 

Gewaardeerd

Het betekent veel voor Diana dat ze weer werk heeft. “Ik ervaar een enorm gevoel van vrijheid. Ik word gewaardeerd en ik vind het fijn om weer onder de mensen te zijn. Het is een mooi avontuur. Ik ben blij dat Marijke mijn situatie met het RMT besproken heeft en dat dit voor mij geholpen heeft. Anders had ik geen nieuwe baan gehad, terwijl ik de maatschappij nog zoveel te bieden heb.”