Passend werk

“Ik heb lang gezocht naar passend werk.” zegt David. “Dat ging niet altijd makkelijk. Ook was ik best onzeker als ik geen werk had, of wisselend werk, seizoenswerk en vaak onregelmatige inkomsten. Uiteindelijk besloot ik aan te kloppen voor hulp, een stap die ik echt niet eenvoudig vond. Het bleek een heel belangrijke stap voor mij.”

“Gun het jezelf om hulp te vragen.”

Wandelen als hulpmiddel

“Tijdens een maandelijkse Walk & Talk sessie van Jobhulpmaatje kwam ik in contact met Jos, een wandelcoach. Samen maakten we diverse wandelingen waarbij we veel met elkaar hebben gesproken. Deze gesprekken hielpen mij om ruimte in mijn hoofd te creëren en tijdens deze gesprekken kreeg ik de juiste handvatten om de volgende stappen te zetten in mijn zoektocht naar werk. Enkele sessies werden betaald door de gemeente, en later werd ik in contact gebracht met Pieter van het RMT. Pieter zorgde ervoor dat na een korte aanvraagprocedure het RMT de gesprekken faciliteerde.”

Graag zelf de regie

David wilde graag zelf de regie houden tijdens zijn zoektocht naar werk en besprak dit met Jos, zijn coach. “Samen vonden we een goede balans tussen hulp ontvangen en het zelfstandig aan de slag gaan. Het vragen om hulp vond ik best lastig. Eline van Jobhulpmaatje dacht heel erg met me mee en zette haar connecties in om te helpen. Hierdoor voelde ik me echt gezien en geholpen.”

Passend werk bij PostNL

Na het doorlopen van dit proces solliciteerde David met succes bij PostNL. Dit ging zo goed omdat hij tijdens de Jobgroup zijn interesses en kwaliteiten helder heeft gekregen en deze herkende in de vacature. “Ik werk nu al ruim drie maanden als routemaker bij PostNL en ervaar veel voordelen in mijn nieuwe functie. Zo kan ik een paar dagen per week thuiswerken en heb ik prettig contact met mijn collega’s. Door het vragen om hulp heb ik ervaren dat mensen me wilden helpen, dat geeft vertrouwen.”