Geen idee waar te beginnen

“Marcel is 54 jaar oud, getrouwd, heeft twee dochters en drie bonuskinderen. “Ik ben 30 jaar zelfstandig ondernemer geweest, waarvan 28 jaar met een eigen bouwmarkt en de laatste jaren als zzp’er in de woninginrichting. Zowel zakelijk als privé heb ik best wat klappen gehad: de coronacrisis, energiecrisis, wet- en regelgeving en de belastingdienst. Het zakenleven werd ook steeds harder. Uiteindelijk besloot ik te stoppen als ondernemer en wilde ik in loondienst. Maar ja, wat hè? Geen idee waar ik moest beginnen.”

Het RMT wilde me helpen

“Tijdens mijn zoektocht op Google kwam ik het RMT tegen. Op mijn vraag of ze me wilden helpen, kwam ik al snel in gesprek met Kenneth van het RMT. Wat een geweldige man is dat! Heel duidelijk, invoelend en met ontzettend veel kennis van de arbeidsmarkt. Maar ook heel duidelijk wat hij van mij verwachtte. Onderdeel van mijn traject was een persoonlijkheidsonderzoek en een talentenassessment. Dat kostte veel tijd, maar gaf enorm veel inzicht. In mezelf, maar ook wat voor type werk, branche en soort organisatie bij mij zou passen.”

Ik kreeg veel inzicht in mezelf

“In eerste instantie wilde ik geen leidinggevende functie meer en niet te veel verantwoordelijkheden. Uit de testen bleek juist dat ik daar wel geschikt voor ben. Het hele proces heeft me ontzettend veel inzicht gegeven in wie ik ben en wat ik kan.”

“Ga absoluut praten met het RMT, ook als je nog niet toe bent aan een nieuwe stap. Het geeft je zo ontzettend veel inzicht in jezelf!”

Ik heb mezelf uitgenodigd

“Uiteindelijk ben ik op zoek gegaan naar organisaties waar ik graag zou willen werken omdat ze bij mij zouden passen. Niet te hiërarchisch en waar met respect met elkaar wordt omgegaan. Uiteindelijk heb ik gebeld met Zorggroep Zinzia. Zinzia heeft vier verpleeghuizen en twee hospices. Ik heb mezelf uitgenodigd voor een kop koffie om te zien of ik daar wilde werken. Na twee gesprekken met de manager wilden ze me heel graag hebben en kort daarna kwam de functie ‘Coördinator Welzijn’ vrij. Ik werk hier nu 6 weken en ik vind het geweldig dat ik het werk mag coördineren.” In deze organisatie ervaar ik heel veel vertrouwen en het is ook veel socialer dan het bedrijfsleven. Echt een verademing. Mijn vrouw vindt mijn nieuwe werkgever zo leuk dat ze inmiddels bij dezelfde organisatie werkt.”

Dit werkt voor mij

Heb jij een vraag over jouw werksituatie? Wil je bijvoorbeeld (weer) aan het werk? Of ben je toe aan iets nieuws? Maak snel een afspraak voor gratis begeleiding van het RMT. Kijk op ditwerktvoormij.nl wat wij voor jou kunnen doen.